Румънското външно министерство привика руския посланик Валерий Кузмин във връзка

...
Румънското външно министерство привика руския посланик Валерий Кузмин във връзка
Коментари Харесай

Румъния привика руския посланик

Румънското външно министерство привика съветския дипломат Валерий Кузмин по отношение на оповестена на уеб страницата на дипломатическата задача публикация за враждебните дейности на НАТО и други изказвания на дипломатическата задача, заяви министерството на външните работи на страната.

На среща с съветски посланик на 11 март държавният секретар по стратегическите въпроси Юлиан Фота " акцентира, че многократното потребление от съветската задача на несъответствуващи, обидни и провокативни изрази против Румъния и НАТО е недопустимо ". Румънският посланик прикани съветския дипломат " да прояви оптималната въздържаност в обществените си изказвания " и съобщи, че " сходно държание в обществените връзки отразява последова`телно неконструктивния метод на посолството към двустранните връзки ".

В публикацията " За НАТО, която „ лае по границите на Русия и е главният източник на дезинформация в света " се приказва за " поток от откровени неистини, фалшификации, инсценирани провокации и дезинформация, основани и финансирани от груповия Запад ". По-специално изданието цитира папа Франциск, който в диалог с основния редактор на „ Кориере де ла Сера “ Лучано Фонтана на 3 май е споделил, че евентуално " лаят на НАТО пред вратата на Русия е довел до реакция от страна на Кремъл ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР