Румънското правителство и подопечните му магистрати направиха всичко възможно да

...
Румънското правителство и подопечните му магистрати направиха всичко възможно да
Коментари Харесай

Защо подкрепям Лаура Кьовеши

Румънското държавно управление и подопечните му магистрати направиха всичко допустимо да осуетят заминаването на Лаура Кьовеши за Брюксел. Там тя се бори за поста основен европейски прокурор.
В деня, в който бе полетът, я повикаха за разпит по обвиняване на осъждан народен представител, че му е желала рушвет. Това е късото встъпление.

Кьовеши е оня прокурор, който подхвана корупцията в политическите среди в Румъния и по този метод си навлече гнева на ръководещия хайлайф.

Кьовеши е любимец за поста в Брюксел. Европейската прокуратура ще проработи дейно при започване на идната година. Изглежда далечно, но… Никаква вяра е.

Подкрепям я тъй като:
Е потвърдила, че законът е над поличитеските и персоналните ползи.Очаквам справедливостта да придобие някакво наличие.Да има надзор върху разходването на евросредства у нас.Много крадци на евросредства да си получат заслуженото.Прави противоположното на Сотир Цацаров.Прави противоположното на Иван Гешев.На нейния декор лъсва несъстоятелните и злокобни дейности на родната Специализирана прокуратура и Специализиран съд.Тя е всичко, което не са българските обвинители.
Със сигурност Кьовеши има недостатъци и неточности. Но се пробва да служи на публичния интерес и закона, а не на мутри в политиката. Това е почтено.

Любопитно е също: Защо няма български претендент за основен европейски прокурор? Много страни предложиха даже по двама претенденти, а ние нито един? Нали Цацаров е популярен и обективен? Нали Гешев реализира галактически резултати, въпреки и с дизелова ракета? Защо не бяха номинирани от нашата страна? Всички знаете за какво. И Брюксел знае за какво.

Затова поддържам Лаура Кьовеши и желая да успее. Просто е.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР