Румънското посолство в София продължава да наблюдава ситуацията, като е

...
Румънското посолство в София продължава да наблюдава ситуацията, като е
Коментари Харесай

Румънският журналист Атила Биро e получил съдействие от румънското посолство

Румънското посолство в София продължава да следи обстановката, като е в контакт с българските управляващи, след ареста на проверяващия публицист Атила Биро тази нощ в България.
От организацията Rise project, в която работи румънският публицист Атила Биро, публично оповестява, че представители на румънската дипломатическа задача в София са оказали консултантска помощ при работата с органите на реда и локалните управляващи, в това число посредством обезпечаване на превод.i Информацията е от румънското издание Ziare. Румънското посолство в София продължава да следи обстановката, като е в контакт с българските управляващи.

Атила Биро и сътрудника му от " Бивол " Димитър Стоянов бяха арестуван тази нощ от полицията,Районното ръководство в Радомир.

Самият публицист е написал в 5:30 тази заран в профила си във Facebook „ Сега съм добре. Ще се върна с детайлности скоро. “

Атила Биро, е едно от най-сериозните имена в проверяващата публицистика в Румъния. Последната му активност е присъединяване в конференция, отдадена на измамите с еврофондове, проведена от OLAF и Центъра за проучване на демокрацията.

Журналистите от Rise project са създатели на серия от интернационалните журналистически следствия, ориентирани против корупцията, прането на пари и проведената престъпност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР