Румънското министерство на правосъдието съобщи, че е било помолено от

...
Румънското министерство на правосъдието съобщи, че е било помолено от
Коментари Харесай

България пита Румъния какво ще е отношението към Елена Удря, ако бъде екстрадирана

Румънското министерство на правораздаването заяви, че е било помолено от българските правосъдни управляващи да изясни изискванията на задържане на Елена Удря, в случай че тя бъде доведена в Румъния, с цел да изтърпи 6-годишната си присъда, оповестява „ Румъния Инсайдер “.

Румъния изиска от България да екстрадира Удря, откакто с дефинитивно решение на съда министърът на външния туризъм беше наказана на 6 години затвор и конфискация на имуществото ѝ.

Заловена в България на път за Гърция, Удря желае леговище в Гърция, като твърди, че в Румъния ще бъде подложена на политическо гонене. До изясняване на събитията тя ще остане в ареста в България, постанови Софийският апелативен съд в четвъртък.

" В румънския затвор съществува действителна заплаха за физическата ми цялост, защото това дело, стартирано против мен, е политическо ", твърди Елена Удря, представена от Hotnews.ro.

Припомняме, че пред съда отбраната на някогашната румънска министърка – юристите Анева и Станов, оповестиха, че Удря е получавала закани за живота си, че в случай че влезе в румънски затвор, ще бъде убита или ще бъде инфектирана със СПИН

Според българските магистрати има заплаха тя да се укрие, в случай че мярката ѝ бъде променена от българския съд - тя е търсена точно за осъществяване на присъдата от румънските управляващи. Здравословното положение на Елена Удря разрешава нейния престой в ареста, още повече, че българският съд работи с изключителна експедитивност по случая, подчертаха магистратите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР