Румънският Университатя (Крайова) е набелязал нападателят на Локо София Димитър

...
Румънският Университатя (Крайова) е набелязал нападателят на Локо София Димитър
Коментари Харесай

Румънци се прицелиха в Димитър Митков

Румънският Университатя (Крайова) е набелязал нападателят на Локо София Димитър Митков като алтернатива за укрепване на офанзивата си през тази зима, разкри Digi Sport.

Конкуренция на юношата на Лудогррец е Даниел Параскив. Той е на 23 години и играе за Херманщат. Параскив е втори в листата на голмайсторите при северните ни съседи с 9 гола от началото на сезона и е мечтан още от Апоел Беер Шева и Рапид Букурещ. Той е оценен на 450 хиляди евро, до момента в който за Митков се допуска, че може да излезе и по-евтино на петия в Лига 1. Университатя се бори за място в евротурнирите и е с еднакъв актив с третия и четвъртия - ФКСБ и Рапид, само че изостава сензитивно от борещите се за купата Фарул Констанца и ЧФР Клуж.
 Стефан Грозданов: Левски загуби точки, само че играе съвременен футбол, ЦСКА има късмет да стане първенец
Стефан Грозданов: Левски загуби точки, само че играе съвременен футбол, ЦСКА има късмет да стане първенец

Локомотив (София) би трябвало да бъде по-постоянен, разяснява той

Условието Параскив или Митков да преминат в Крайова е клубът да продаде някой от нападателите, които към този момент имат в състава. Към момента най-близо до разлъка е Андрей Иван (25 г.). Твърди се, че за него някогашният клуб на Бербатов Керала Бластърс от Индия е подготвен да заплати към 500 000 евро.

Легендата Дан Петреску твърди, че Даниел Параскив е " най-хубавият румънски нападател сега ". Въпреки че израелската преса заяви, че Апоел Беер Шева ще предложи 700 хиляди евро за него, източниците на Digi Sport настояват, че сумата е доста по-ниска, под 500 хиляди евро. Така, в случай че Иван отиде в Индия за цитираната сума, Университатя ще може да си разреши който и да е от двамата нападатели, показани нагоре, без притежателят на тима да влага пари от личния си джоб.

В Румъния регистрират, че Митков стартира да тренира в Ботев Пловдив, откъдето е платен от Лудогорец през 2018 година Той бе даден чартърен и на ЦСКА 1948, а през януари 2022 година бе дефинитивно преотстъпен на Локомотив София. Митков има и две участия за националния тим до 21 години.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР