Румънският разработчик на проекти за възобновяема енергия Finas Group и

...
Румънският разработчик на проекти за възобновяема енергия Finas Group и
Коментари Харесай

Украинска и румънска компании инвестират €150 милиона в енергийни проекти в Румъния

Румънският разработчик на планове за възобновима сила Finas Group и притежаваният от Украйна вложител в зелена сила DTEK Renewables International сътвориха взаимно дружество, посредством което възнамеряват да влагат €150 милиона в Румъния, оповестява SeeNews, цитирайки изказване на фирмите. Бизнес съдействието сред Украйна и северната ни съседка е в региона на възобновимата сила. То започва през декември 2021 година посредством взаимното създаване на 60 MW вятърен парк в град Ругиноаса, окръг Яш, в който фирмите възнамеряват да влагат €90 милиона.

В момента планът е в стадий на планиране и тръжна процедура за съоръжение и ще бъде приключен през 2024 година, осведомят румънските медии.

През юни Finas Group и DTEK Renewables International започнаха нова инвестиция от €60 милиона в слънчев парк с мощ 65 MW в град Глодени, окръг Муреш, който ще бъде приключен през идната година.
 МВФ: Инвестициите в зелена сила би трябвало незабавно да се усилят
МВФ: Инвестициите в зелена сила би трябвало незабавно да се усилят

Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева

" Тези вложения са част от многоетапно и многогодишно съдействие с DTEK Renewables International за създаването на парк от 200 MW, съобщи изпълнителният шеф на Finas Group Клаудиу Шугар.

След като двете вложения бъдат приключени, към 200 000 MW и 74 000 MW годишно ще бъдат доставяни през националната енергийна система  надлежно до Ругиноаса и Глодени.

" Това са първите вложения на DTEK Renewables International в Румъния, като част от проектите на компанията да се трансформира в главен производител на възобновима сила в страната ", разяснява изпълнителният шеф на DTEK Renewables International Джон Стюарт.

Основана в Клуж през 2002 година, Finas Group е дейна в региона на възобновимата сила, селското стопанство и недвижимите парцели. Групата създава три типа планове за възобновима сила: водна, слънчева и вятърна.

DTEK Renewables е оперативната компания, ръководеща активите за възобновима сила на украинската DTEK Group. DTEK Renewables е един от най-големите производители на електрическа енергия от възобновими енергийни източници в Украйна, съгласно  на компанията. 
 Prime Kapital, която строи здания у нас, с огромен план за над €300 милиона в Румъния
Prime Kapital, която строи здания у нас, с огромен план за над €300 милиона в Румъния

Новият център ще сътвори 9 000 непрекъснати работни места
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР