Румънският премиер Виорика Дънчила има намерение да уволни шефа на

...
Румънският премиер Виорика Дънчила има намерение да уволни шефа на
Коментари Харесай

Дънчила: Ако на 31 декември нямаме 100 км магистрала, шефът на пътищата си отива у дома

Румънският министър председател Виорика Дънчила има желание да уволни шефа на Националната компания за ръководство на пътната инфраструктура (CNAIR), в случай че до 31 декември не бъдат пуснати за придвижване 100 км автомагистрала, каквато е задачата на държавното управление за 2018 година, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

В предаване на телевизия Антена 3, записано в Брюксел, министър председателят Виорика Дънчила сподели, че " тази година би трябвало да приключим 100 км автомагистрала. На 31 декември би трябвало да пристигна шефът на CNAIR да каже, че ги имаме ". Запитана какво ще стане, в случай че шефът на CNAIR заяви, че 100-те км не са подготвени, Дънчила отговори: " Ако каже, че ги нямаме, си отива у дома! ", предава Българска телеграфна агенция.

До момента Националната компания за ръководство на пътната инфраструктура (CNAIR) е съумяла да открие единствено 29 км от автомагистралата Себеш-Турда в Централна Румъния и 9 км от автомагистрала Трансилвания, отбелязва осведомителният уебсайт Зиаре. Според информация от компанията, предоставена на Зиаре, до края на годината следва да бъдат открити публично още 17 км от автомагистрала Трансилвания.

В началото на годината румънските управляващи се надяваха, че ще съумеят да открият сектор от 21 км от автомагистрала 1, която следва да свърже Букурещ със западните региони Банат и Кришана. Междувременно стана ясно, че съгласно изчисленията на CNAIR този сектор може да бъде приключен през първата половина на 2019 година

Към момента Националната компания за ръководство на пътната инфраструктура (CNAIR) има действителни шансове да приключи годината единствено с 55 км нов магистрален път, показва осведомителният уебсайт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР