Румънският премиер Николае Чука обяви удължаване с две години на

...
Румънският премиер Николае Чука обяви удължаване с две години на
Коментари Харесай

Съседите дават помощ от 150 млн. EUR за топлоенергия

Румънският министър председател Николае Чука разгласи удължение с две години на отпущането на държавна помощ на обща стойност 150 млн. EUR за планове, касаещи вложения за поощряване на производството и дистрибуцията на топлинна сила в централизирана система от възобновими източници като биомаса, биогаз, биотермална сила, съобщи Аджерпрес. „ Максималната помощ, която може да се отпусне на един бенефициент, е 15 млн. EUR за капиталов план, от които 85% съставляват безплатни еврофондове, а 15% „ публично съфинансиране ", посочи Чука.

Той съобщи, че е имал среща с представители на държавните компании, които развиват активност в енергийния бранш, в това число рандеман, депозиране и превоз на газ през националната газопреносна мрежа. На нея са били разисквани проблемите и намирането на решения, ако метеорологичната конюнктура се утежни.

" Предстои идната седмица да имаме нова среща в същия формат, тъй че да можем да одобрим проект с ограничения, с цел да подсигуряваме, че ще осигурим действие на цялото съоръжение и доставяне с електрическа енергия и газ на всички консуматори ", акцентира Чука.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР