Румънският премиер Марчел Чолаку съобщи, че миналата година са регистрирани

...
Румънският премиер Марчел Чолаку съобщи, че миналата година са регистрирани
Коментари Харесай

Злоупотреби с отпуските по болест в Румъния

Румънският министър председател Марчел Чолаку заяви, че предходната година са регистрирани 8,1 милиона отпуски по болест на 6 милиона работещи румънци, което по думите му значи „ към 140 години неработа “, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Научих и аз на държавното съвещание и имах някои сигнали отпреди и чакам отчет от председателката на Здравната каса – предходната година е имало 8,1 милиона отпуски по болест при работещо население от 6 милиона румънци “, съобщи Чолаку.

 фотография: БГНЕС

„ Поисках доста явен разбор да забележим в кои сфери са – държавната или частната. Това не е се е случвало в никакъв случай, мисля, освен в Румъния, само че и в Европа. Това значи към 140 години неработа в Румъния “, акцентира министър председателят.

Той добави, че „ има хора, които имат потребност от отпуски по болест, само че е явно, че се злоупотребява с това събитие “.

Чолаку осведоми също, че съществува дълг от предходната година от отпуски по болест в размер на 6 милиарда леи.

„ Нормално е тогава да се направи разбор освен в Здравната каса, освен на метода, по който се регистрират и по какъв начин се издават тези болнични.Не съм склонен да следим 6 милиона румънци, да ги търсим вкъщи, тъй като не това е естественият и рационален метод, само че би трябвало да забележим и ресурсите за покриването им “, уточни още той.

Чолаку ще оповести обществено резултатите от разбора, който е изискал от ръководителката на Здравната каса, скоро.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР