Румънският премиер и лидер на Национално-либералната партия (НЛП) Николае Чука

...
Румънският премиер и лидер на Национално-либералната партия (НЛП) Николае Чука
Коментари Харесай

Румънският премиер: Разделянето на Румъния от България за Шенген трябва да бъде анализирано

Румънският министър председател и водач на Национално-либералната партия (НЛП) Николае Чука съобщи през днешния ден, че напъните за присъединение на Румъния към Шенген ще продължат и посочи, че делене от България по този въпрос е мярка, която би трябвало да бъде оценена, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Аджерпрес.

" Така, както говорихме с президента на Румъния, по този начин, както говорихме тази заран с ръководителя на Социалдемократическата партия, ще продължим всички старания за присъединение към Шенгенското пространство, с цел да осъществим националната си цел. Имаме това единно политическо решение. Необходимо е да продължим този метод от почитание към румънците, от почитание към нашите европейски сътрудници ", съобщи Чука преди съвещание на управлението на НЛП.

Той уточни, че в този миг се търсят решения във връзка с присъединението към Шенген с европейските институции и с чешкото председателство, както и с шведската страна, която следва да поеме председателството от началото на идната година.

На въпрос за вероятно делене от България по тази тематика, министър председателят посочи, че това е " мярка, която би трябвало да проучваме ".

" Това е развой, с който всяка страна би трябвало да се ангажира самостоятелно ", добави Николае Чука.

Той означи, че на съвещанието на Съвета по правораздаване и вътрешни работи през вчерашния ден в било обсъждано делене от България, само че то не е било утвърдено от София и от Виена.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР