Румънският посланик в Кения бе отзован след расистко изказване, което

...
Румънският посланик в Кения бе отзован след расистко изказване, което
Коментари Харесай

Румънският посланик в Кения бе отзован след расистко изказване

Румънският дипломат в Кения бе отзован след расистко изявление, което разгневи африканската общественост, оповестява телевизия Диджи 24.

Изявлението е било направено през април по време на среща, проведена в централата на Организация на обединените нации в Найроби. В диалог с група дипломати от Източна Европа румънският дипломат в Кения Драгош Цигъу сравнил африканските си сътрудници с маймуни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Забележката на посланика провокирала учудване и била квалифицирана като липса на почитание. Африкански дипломати са се оплакали в Бюрото на Организация на обединените нации в Найроби и са подписали протестно писмо против румънеца, от който са били поискани уточнения и обществено опрощение.

Според Министерството на външните работи на Румъния дипломат Драгош Цигъу не е уведомил институцията за случая, който е провокирал.

Той бе назначен за дипломат в Кения през 2021 година, напомня Диджи 24.

Министерството на външните работи на Румъния взе решение да отзове посланика от поста, откакто медиите в Африка разгласиха информации за този случай. Във ведомството най-вероятно ще има вътрешна инспекция за изясняване на случая, показва малкия екран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР