Румънският министър-председател Михай Тудосе заяви, че обмисля реконструкция на кабинета,

...
Румънският министър-председател Михай Тудосе заяви, че обмисля реконструкция на кабинета,
Коментари Харесай

В Румъния се гласят правителствени рокади - заради корупция

Румънският министър-председател Михай Тудосе съобщи, че обмисля реорганизация на кабинета, откакто трима от неговите министри бяха обвинени в корупция, съобщи БГНЕС.
" Има трима министри с проблеми, които несъмнено ни основават усложнения по отношение на общественото усещане, а в някои обстановки и с Европейската комисия ", съобщи Тудосе в изявление за частната румънска телевизия " Антена 3 ". Той добави още, че обмисля да изиска оставката на въпросните лица като част от " мини преустройка " на кабинета си.
" Ще направя публично изказване тази седмица, първо пред партията, несъмнено. Ще поема отговорност за предложенията си и ще желая от ръководещата коалиция да вземе решение за тях ", разгласи още румънският министър председател.
Според Transparency International, Румъния е измежду най-корумпираните страни в Европейския съюз и по тази причина Брюксел следи изкъсо правосъдната система. Преди месец антикорупционната прокуратура съобщи, че води следствие против вицепремиера госпожа Севил Шайде и министъра по европейските фондове и районното развиване Рована Плъмб за хипотетична корист с власт при прекачване на земя.
Междувременно прокурорите желаеха от Народното събрание да утвърди следствие и против Виорел Илие - министърът, отговарящ за връзката сред кабинета и депутатите, по дело, обвързвано с обвинявания за подправяне на конкурс за работа на чиновници в неговото ведомство. Парламентът обаче отхвърли настояването по-рано този месец.
Според румънското законодателство, Народното събрание би трябвало да утвърди следствието, в случай че то визира сегашен член на кабинета.
На фотографията: Михай Тудосе
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР