Румънският министър на здравеопазването Влад Войкулеску съобщи, че от следващата

...
Румънският министър на здравеопазването Влад Войкулеску съобщи, че от следващата
Коментари Харесай

Глоби в Румъния за ваксинация извън предвидената в конкретната фаза от имунизационната кампания

Румънският министър на опазването на здравето Влад Войкулеску заяви, че от идната седмица ще бъдат въведени наказания за виновни чиновници в центровете за имунизация, които употребяват дози ваксина за лица, които нямат право да се имунизират в този стадий от акцията, оповестява организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът призна пред телевизия Диджи 24, че е имало случаи на имунизиране " по дребна сделка " или " въз основата на другарство ".

От идната седмица ще имаме доста ясни наказания, разгласи здравният министър. Ако координатор в някой център си разреши да вземе ваксина, която би трябвало да отиде при възрастен човек или лице с хронични болести, или при човек, който в действителност има потребност от имунизация, с цел да имунизира другар, комшия или не зная още кого, ще би трябвало да заплати за това и сумата би трябвало да бъде такава, че да не му е прелестно да си спомня за нея, разяснява здравният министър без обаче да посочи на каква стойност ще възлизат санкциите.

Координаторът на акцията по имунизиране в Румъния доктор Валериу Георгица заяви през вчерашния ден, че в страната към този момент са имунизирани над 530 000 души.

Първата фаза от имунизацията в Румъния стартира на 27 декември с работещите в областта на опазването на здравето и обществените грижи. От 15 януари започва втората фаза, при която се имунизират лица над 65 години, хронично заболели хора и чиновници от основни сфери за действието на страната, в това число от просветителната система. По думите на Георгица третата фаза е адресирана към останалата част от популацията на страната. В Румъния се ползват имунизациите на Pfizer-BioNTech и Moderna.

Днес се чака идването на нова пратка от имунизациите на Moderna, оповестява още Аджерпрес. 21 600 дози от имунизацията се чака да дойдат в Букурещ посредством сухопътен превоз, обезпечен от компанията производител.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР