Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи днес, че

...
Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи днес, че
Коментари Харесай

Румънски министър: До 20 юни екстрадират Елена Удря от България

Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде заяви през днешния ден, че процедурите по екстрадиция от България на някогашния министър на туризма Елена Удря ще бъдат осъществени до 20 юни, като означи, че до тази дата съответните структури на румънската страна ще има подготвеност за трансфер към звено на Националната администрация на пандизите, съобщи Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали екстрадицията на Удря може да се случи по-рано от плануваното, Боде акцентира, че това ще стане до 20 юни.

" Не мога да посоча деня, само че нещата не са извънредно комплицирани от това, което разбрах от сътрудниците ми от министерството на вътрешните работи, тъй че ще се случи в околните дни ", уточни министърът.

Софийският апелативен съд позволи на 10 юни изгонването на някогашния румънски министър Елена Удря в Румъния. Искането бе отправено от румънската страна по отношение на издадена Европейска заповед за арест във връзка произнесена ефикасна присъда от 6 години затвор за Удря по обвиняване в корупция.

Удря бе арестувана на граничен пункт “Кулата” на 8 април.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР