Румънският министър на отбраната Михай Фифор съобщи днес, че до

...
Румънският министър на отбраната Михай Фифор съобщи днес, че до
Коментари Харесай

Румъния преговаря със САЩ покупката на още 36 самолета F-16

Румънският министър на защитата Михай Фифор заяви през днешния ден, че до края на тази година Румъния ще купи първата система за противовъздушна защита " Пейтриът ", заяви осведомителният уебсайт Зиаре и Българска телеграфна агенция.

Той означи, че поддръжката на системите ще се реализира в Румъния, само че към момента не е избрана компанията, която ще се занимава с това. Букурещ контракти със Съединените щати покупка на " Пейтриът " на обща стойност 3.9 милиарда $.

Фифор уточни също, че Букурещ договаря със Съединени американски щати за покупката на още 36 самолета F-16. " Водим полемики за покупката на още 36 самолета F-16 ", уточни министърът, като означи, че те ще бъдат купени непосредствено от Съединените щати, а не от Португалия, от която Румъния купи първите си 12 самолета F-16.

Фифор посочи, че тези договаряния са в начален стадий.

Министърът добави, че се водят договаряния и с компанията " Дженеръл дайнамикс " за покупката на първите 10 бронетранспортьора " Пираня ".

Министерството на защитата възнамерява да реализира тази година осем огромни стратегии за въоръжаване на армията на обща стойност 9.3 милиарда евро, отделяйки 2 % от брутния вътрешен артикул за защита, както плануват поетите в границите на НАТО задължения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР