Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович предлага наказание със затвор

...
Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович предлага наказание със затвор
Коментари Харесай

Румънски министър иска затвор за невнасяне навреме на данъци и осигуровки

Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович предлага наказване със затвор за тези, които не заплащат в точния момент налозите и осигуровките си, оповестява в. " Гъндул ".

Теодорович е внесъл в Сената със незабавна процедура проектозакон, който планува наказване от една до шест години затвор за невнасяне в планувания от закона 30-дневен период на дължимите суми, в това число здравни и пенсионни осигуровки, налог върху приходите, налози от наеми, авторски права, дивиденти и така нататък

Същевременно затвор от две до седем години се планува при положение на укриване на източници на приходи или облагаемо имущество, заличаване на счетоводни документи, водене на двойно счетоводство, подаване на погрешни данъчни или митнически заявления и други.

Проектозаконът планува също понижаване на половина на размера на наказването, в случай че по време на наказателното гонене или правосъдния развой обвиненият погаси изцяло отговорностите си. Деянията няма да се санкционират, в случай че нанесените вреди са до 10 хиляди евро и бъдат възобновени изцяло.

В. " Адевърул " разяснява, че Еуджен Теодорович се пробва да прокара закон, който облагодетелства данъчните измамници. Изданието обръща внимание, че планът е импортиран от Теодорович в качеството му на сенатор от Социалдемократическата партия, а не на министър на финансите.

Вестникът твърди, че с плануваните промени се понижават присъдите за данъчни измами и се отстраняват наредбите, отнасящи се до сдружаването за осъществяване на данъчни измами. Действащият сега закон за данъчните измами планува от три до 10 години затвор и отнемане от някои права за " недобросъвестно установяване от страна на данъкоплатеца на налозите, таксите и вноските ", дължими към бюджета.

В новия план наказването за сходно действие е понижено на затвор от две до седем години, а също по този начин е отстранен член, който планува от пет до 15 години затвор, в случай че действията са осъществени под формата на проведена незаконна група. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР