Румънският международен съдия по футбол Ищван Ковач е в центъра

...
Румънският международен съдия по футбол Ищван Ковач е в центъра
Коментари Харесай

В Марсилия не искат и да чуят за съдия, който прецака Левски преди два сезона

Румънският интернационален арбитър по футбол Ищван Ковач е в центъра на огромен скандал във Франция, откакто Олимпик Марсилия подаде тъжба до УЕФА с искане да бъде заменен от мача на следващия ден в Лига Европа сред " фокейците " и испанския Виляреал.

Ковач се прочу в България преди време със съдийството си на дуела Левски - Хамрун. " Сините " отпаднаха злополучно от малтийците и имаха съществени искания към един от получените голове.

Първият мач сред Марсилия и Виляреал край Лазурния бряг приключи 4:0 за марсилци и макар че наподобяват с единия крайник на четвъртфинал, те не желаят Ковач да управлява реванша на " Естадио де ла Керамика ". Жалба с такова искане е безспорен казус в УЕФА, още повече когато се касае за среща от осминафинал в Лига Европа.

Това е първи мач за румънския арбитър в европейските купи след Интер Милано - Атлетико Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига, приключил 1:0 нa 20-и февруари.

Френският ежедневник " Екип " разкри, че чиновниците на Марсилия са доста смутени от това предопределение. Недоволството им е толкоз огромно, че те се обърнали публично към УЕФА. Причината е представянето на 39-годишния румънец в мача Панатинайкос - Марсилия в третия кръг на квалификациите за Шампионската лига, който се игра на 9-и август. Техните искания са, че е посочил два прекомерно пресилени жълти картона на Джофри Кондогбия и вследствие на това го е изгонил в 65-ата минута. И по този начин е способствал за тяхното отпадане по пътя към групите на Шампионската лига. Панатинайкос завоюва с 1:0 първата среща, на реванша падна с 1:2, само че при дузпите в профил французите.

Няма информация Съдийската комисия да се е събирала с цел да прегледа митинга на Олимпик Марсилия, само че в румънските медии са безапелационни, че УЕФА няма да обърне внимание.

Нито един скандал обаче не е причина УЕФА да смъкна доверието от него и той освен е в категория " Елит " на централата, само че и получава мачове с висок рейтинг. През 2023-а година беше назначен от евроцентралата за четвърти арбитър на финала в Шампионската лига сред Манчестър Сити и Интер.
 Училища в Испания анулират часове поради почитателите на Олимпик (Марсилия)
Училища в Испания анулират часове поради почитателите на Олимпик (Марсилия)

Вижте защо
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР