Румънският клуб Университатя Крайова почти си е осигурил трансфера на

...
Румънският клуб Университатя Крайова почти си е осигурил трансфера на
Коментари Харесай

Румънска медия прати ас на Ботев в Университатя Крайова

Румънският клуб Университатя Крайова съвсем си е обезпечил прехвърлянето на българския национал и централен защитник на Ботев Пловдив Кристиан Димитров, написа уеб сайтът www.prosport.rо.

Според изданието, клубът от Крайова е подготвен със сумата от 700 000 евро за футболиста, който е оценен на 400 хиляди от европейската валута съгласно уеб страницата transfermarkt.com. Според изданието, играчът, който има контракт за още една година с "жълто-черните ", е мечтан също по този начин от софийските Левски и ЦСКА, както и от турския първокласен клуб Коняспор.

На 22 години той има два мача за националния тим на България, като бе извикан от новия народен селекционер Красимир Балъков. Той даже се разписа при провалянето от Косово с 2:3 в София, като беше прецизен в 55-ата минута.

Играе за Ботев Пловдив от 2016-а година, като имаше интервал чартърен за Монтана. А за "жълто-черните " е нанизал 6 гола в 49 мача като е вдигал над главата си и Купата на България преди две години. През предходната година Ботев (Пловдив) приключи на 4-о място в крайното класиране, а Димитров беше посочен измежду най-хубавите бранители в българското състезание.

Университатя Крайова тъкмо се раздели с различен българин, който носи семейството Димитров. Десният бек Радослав Димитров мина в различен тим от румънската Лига 1 - Сепси (Сфънту Георге). В Университатя остана обаче още един наш съотечественик - Антони Иванов, който пристигна от Газ Метан Медиаш за 150 000 евро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР