Румънският железопътен оператор CFR Calatori пусна директни влакови линии от

...
Румънският железопътен оператор CFR Calatori пусна директни влакови линии от
Коментари Харесай

Румънската железница пусна директен влак от Букурещ до Варна

Румънският железопътен оператор CFR Calatori пусна директни влакови линии от Букурещ до София, Варна и Истанбул. Влаковете ще се движат всекидневно от 3 юни до 3 октомври 2022 година

Еднопосоченото пътешестване от гара Gara de Nord в Букурещ до София с трен ще коства 29,8 евро (56,72 лева). Билетът от Букурещ до Варна e на цена от 22 евро (43 лева), а този от Варна до Букурещ - коства 28,2 евро (55,15 лева). Пътешествието Букурещ и до двата български града е с дълготрайност 9 часа.

Пътуването от румънската столица до Истанбул ще коства 53,2 евро (104 лева) в четириместен спален вагон. Неговата дълготрайност е 18 часа. 

Станцията за идване в Истанбул е " Халкали ", която се намира на 25 километра отвън историческия център на града. С крайградски трен Мармарай в посока центъра на града, се стига до остарялата железопътна гара Sirkeci в Истанбул. Тези крайградски влакове се движат на всеки 15 минути с цена на билета под 2 EUR. Времето за пътешестване е 35 минути.

Припомняме, че в през април започва и интернационалният трен, който пътува сред София и Истанбул. Това стана ясно, откакто управленията на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът още веднъж да стартира да пътува преди началото на летния сезон.

Според информацията на уеб страницата на БДЖ цената на еднопосочен билет за възрастен до Истанбул за 2-ра класа е 41,27 лева, а за 1-ва 62,00 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР