Румънският град Тимишоара дава 74 500 евро, за да настани

...
Румънският град Тимишоара дава 74 500 евро, за да настани
Коментари Харесай

Румънски град дава десетки хиляди евро, за да настани бездомните

Румънският град Тимишоара дава 74 500 евро, с цел да настани бездомните през зимата. Сумата ще бъде вложена в покупката на 12 контейнера, които ще бъдат преустроени в пространства за живеене.

В тях ще бъдат настанени към 100 души, което ще усили потенциала на града за настаняване на хората без покрив над главата. В момента отделът за обществено подкрепяне на Тимишоара 104 места за настаняване в 2 центъра в града.

Всеки резервоар може да одобри 8 или 10 души. Те ще бъдат позиционирани на разнообразни места из града, където общината реши, че има потребност от тях. Хората, които се нуждаят от дом, ще получат облекла, 2 ежедневни хранения, здравна помощ и психическо консултиране.

Социалната работа се надява контейнерите да са подготвени за употреба през втората част на зимата. Общинската работа се готви да построи и нова постройка, където бездомните да могат да се реинтегрират в обществото.

Освен двата центъра, бездомните в Тимишоара могат да бъдат настанени в нощния подслон в града, който разполага със 75 места и градския подслон, където има 50 места.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР