Румънският филиал на американския технологичен гигант Google откри нов офис

...
Румънският филиал на американския технологичен гигант Google откри нов офис
Коментари Харесай

Google откри нов офис в Букурещ

Румънският филиал на американския софтуерен колос Гугъл откри нов офис в северната ни съседка. Той се намира в Букурещ и в него ще бъдат наети над 350 чиновници.

Новото пространство се намира в центъра на румънската столица. Помещава се в постройката Unirii View и в него към този момент работят 50 души, се споделя в прессъобщение на компанията. За първи път за него бе обявено през 2019 година, броени дни след оповестяването на договорката за Fitbit. 

В момента екипът на Гугъл в страната създава планове, свързани със здравни приложения за носими устройства, потребителски услуги на Fitbit, проучвания и решения за облачна инфраструктура. След поглъщането на американската компания за потребителска електроника и фитнес Fitbit и консолидираното ѝ в локалния екип при започване на 2021 година Румъния стана най-големият център за разработки на Гугъл за носими устройства в Европа, Близкия изток и Африка.

Инвестициите на Гугъл в Румъния обгръщат просветителни планове посредством семинари, предлагани в партньорство с румънски университети, съвещания по цифровизация за дребни и междинни предприятия (МСП) и поддръжка за започващи компании посредством инкубатори, акселераторски стратегии и други специфични събития.

Гугъл откри първия си румънски офис в Букурещ през 2010 година, като работи на локално равнище посредством дъщерното си сдружение „ Гугъл Bucharest “. През 2021 година то регистрира 12.3 милиона леи (2.45 милиона долара) чиста облага, съгласно данни, оповестени на уеб страницата на финансовото министерство.

Филиалът в Букурещ е един от над 70-те клона, които Гугъл има допълнително от 50 страни, където работят над 139 000 души.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР