Румънските власти започват процедура по запор на задържаните български кораби

...
Румънските власти започват процедура по запор на задържаните български кораби
Коментари Харесай

Румъния запорира задържаните български кораби

Румънските управляващи стартират процедура по запор на арестуваните български кораби в Констанца. Рибарите, които бяха арестувани дружно с корабите в Румъния би трябвало да се явят там в сряда. 

Не е ясно какъв брой дълго корабите им ще бъдат държани в Румъния. Най-голямата болежка на моряците е, че нямат прехранване.

„ Обадиха ни се и ни споделиха, че ще вършим протоколи за запор на корабите. Оттам нататък не знам – апетит. Дойдоха осигуровките – нямаме пари да ги платим. Две вноски на банката към този момент висим “, сподели Красимир Петров, притежател на два от арестуваните кораби.

Според риболовците към момента няма информация защо тъкмо са арестувани корабите. 

„ В последния протокол, който ни дадоха внезапно излезе, че има някакви обвинявания. Но след 48 часа неспане и разпити някакъв преводач да ти преведе, че е общо казано и „ хайде, разпиши го “ и ние изобщо не сме обърнали внимание, че има някакви обвинявания. Ако има каузи, няма къде да се скрием, ще се явявам “, сподели Красимир Петров, притежател на два от арестуваните кораби.

По думите им претенциите при задържането са били, че са осъществявали лов на риба в румънски води. 

„ Това са общностни води, не са румънски. Основните обвинявания са оттова – лов на риба на акула в забранителен интервал, само че това е за румънските риболовни кораби. Когато едно законодателство е единствено национално, а не е съобразено с европейските регламенти, то е само използвано за страната, която го ползва, тъй че тази възбрана е само и единствено за румънските кораби “, сподели Пламен Панайотов, притежател на един от арестуван транспортен съд.

Позицията на юриста на риболовците е, че те са арестувани на 55 благи след 12-милната зона на Румъния и няма съображение за задържането им, съобщи bTV.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР