Румънските власти задържаха три български риболовни кораба с общо 10

...
Румънските власти задържаха три български риболовни кораба с общо 10
Коментари Харесай

Задържаните 10 БГ моряци в румънски води: Снимки и ВИДЕО кадри от акцията

Румънските управляващи задържаха три български риболовни кораба с общо 10 моряци на борда поради противозаконен улов на акула. Плавателните съдове са били на 50 благи източно от Констанца. В момента корабите и екипажите се намират на порт 1 в Констанца - военното пристанище. Всички те са добре.

Специално за Българска национална телевизия посланикът на България в Румъния Радко Влайков сподели, че нашите дипломати са изпратили незабавна нота до външното министерство на Румъния за изясняване на случая.
Кадри: Гранична полиция на Румъния
Корабите са арестувани в четвъртък след 23:30 ч. на 50 благи източно от Констанца и сега се намират в порт 1, или военното пристанище на Констанца.

Директорът на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури Ваня Стаматова изясни, че сега в морските пространства на Румъния има едномесечна възбрана за улов на акула, а на нашия транспортен съд такава е открита.
Кадри: Гранична полиция на Румъния

Кадри: Гранична полиция на Румъния
Нашите дипломати в Румъния са по отношение на капитаните на плавателните средства. По информация на " По света и у нас " корабите са от Бургас, Варна и Каварна.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР