Румънските власти временно преустановиха ваксинирането срещу КОВИД-19 с дози от

...
Румънските власти временно преустановиха ваксинирането срещу КОВИД-19 с дози от
Коментари Харесай

И Румъния спира ваксинирането с проблемната партида на Астр...

Румънските управляващи краткотрайно преустановиха имунизирането против КОВИД-19 с дози от партида на АстраЗенека като изключителна превантивна мярка, до момента в който трае следствието на смъртните случаи в Италия. Те обаче не престават да употребяват други дози ваксина на същия производител, заяви националният здравен комитет, представен от Ройтерс.

Италианските здравни управляващи подредиха евакуиране от приложимост на партида на имунизацията АстаЗенека след гибелта на двама мъже в Сицилия, които неотдавна са били имунизирани.

Румъния разгласи, че е спряла потреблението на препарат от въпросната партида, която Италия проверява, и добави, че при започване на февруари е получила 81 600 дози и до момента е употребила 77 049 от тях.

Препаратът от партидата няма да бъде употребен до произнасянето на Европейската организация по медикаментите след края на следствието. В изказване националният комитет, отговарящ за имунизирането против КОВИД-19, сподели, че решението е взето като изключителна защитна мярка, без в Румъния да са налице научни причини, които да го оправдават.

Румъния, която има 20 милиона население, през вчерашния ден записва 5236 случаи на болест - максимален брой от началото на годината.

Над 1,1 милиона румънци са били имунизирани най-малко с първа доза на препарат на Пфайзер/Бионтех, Модерна или АстраЗенека.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР