Румънските власти съобщиха, че късно в четвъртък е открили части,

...
Румънските власти съобщиха, че късно в четвъртък е открили части,
Коментари Харесай

Румъния откри части от дрон близо до границата с Украйна

Румънските управляващи оповестиха, че късно в четвъртък е разкрили елементи, които евентуално са от дрон, във ферма близо до река Дунав и границата с Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия нанася удари по цели в Западна и Централна Украйна с ракети и безпилотни апарати, които организира през нощта, напомня организацията.

„ Вечерта на 28 март 2024 година елементи, които наподобява са детайли от летателен уред (дрон), бяха разпознати на земеделска земя в Инсула Маре а Бръилей (Голяма Браила, остров в река Дунав – бел. ред.) “, се споделя в изказване на румънското министерството на защитата.

„ Министерството на националната защита, взаимно със профилираните структури в границите на системата за национална защита, публичния ред и националната сигурност, организира следствие на случая “, се показва още в известието.

НАТО има съвместен ангажимент за защита, в случай че един от неговите членове бъде нападнат, само че Атлантическият алианс и румънски публични представители споделиха след сходни произшествия в предишното, че не са разкрили доказателства за съзнателно нахлуване против Румъния.

В неделя руска ракета навлезе във въздушното пространство на Полша, също страна членка на НАТО.

Варшава сподели рано в петък, че е вдигнала въздушната си защита поради съветските ракетни удари по Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР