Румънските ученици ще имат по-малко учебни часове от следващата учебна

...
Румънските ученици ще имат по-малко учебни часове от следващата учебна
Коментари Харесай

Румънските ученици ще имат по-малко учебни часове от 2020-а

Румънските възпитаници ще имат по-малко образователни часове от идната образователна година, откакто президентът Клаус Йоханис обнародва през днешния ден закон, предусещащ понижаване на броя на часовете в доуниверситетското образование, оповестява телевизия Диджи24, представена от Българска телеграфна агенция.

Съгласно новия закон учениците в първи клас ще имат приблизително по 20 часа седмично по отношение на 22 часа сега, тези в прогимназията ще имат по 25 часа по отношение на 34 сега, а гимназистите - приблизително по 30 часа. Новите разпореждания ще се ползват от началото на образователната 2020-2021 година.

Законът беше оспорен от синдикатите, които настояват, че с намаляването на броя на часовете над 20 000 учители ще изгубят работата си.

" Говорим за понижаване на нормата на към 15 000 - 20 000 души. Не можем да оценим изгодите за учениците при неналичието на изследване за резултатите ", се показва в известие на Съюза на свободните синдикати в доуниверситетското обучение, оповестено след приемането на закона.

От друга страна представителите на родителите споделят, че мярката е добре пристигнала.

Проектозаконът беше утвърден от Народното събрание в края на октомври. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР