Румънските санитарни власти спряха от продажба партида от 265 000

...
Румънските санитарни власти спряха от продажба партида от 265 000
Коментари Харесай

Спряха яйца със салмонела в Румъния

Румънските санитарни управляващи стопираха от продажба партида от 265 000 яйца, инфектирани със салмонела, заяви осведомителният уебсайт Зиаре, като се базира на Националната санитарно-ветеринарна работа, която дава отговор и за сигурността на храните, осведоми Българска телеграфна агенция.

Заразените яйца са открити в Букурещ преди да бъдат опаковани и пуснати в комерсиалната мрежа.

Нито едно яйце от тази партида не е стигнало до магазините, уточни Националната санитарно-ветеринарна работа в прессъобщение. Заразените яйца са конфискувани и ориентирани за заличаване.

Бактериите салмонела участват в хранопровода на доста животни и могат да заразят храни като месо, яйца, мляко, морски блага, зеленчуци, плодове. В света са познати над 2500 серотипа салмонела, от които доста малко провокират болести измежду хората и животните. Консумацията на артикули, инфектирани със салмонела, води до хранително отравяне при хората, изразяващо се в тресчица, повръщане, болки в корема, съпроводени с диария.

Тежестта на салмонелозите при хората зависи от серия фактори, като възраст, общо здравословно положение, количество на погълнатите бактерии. Тежки форми на заболяването развиват доста млади или възрастни хора, както и хора със понижен имунитет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР