Румънските пожарникари не успяват да изгасят пожар, който избухна през

...
Румънските пожарникари не успяват да изгасят пожар, който избухна през
Коментари Харесай

Риск от експлозия в газова сонда в Северна Румъния, чакат специалисти от Канада

Румънските пожарникари не съумяват да изгасят пожар, който избухна през нощта в газова сонда в северния окръг Сату Маре, защото съществува риск от детонация и по тази причина чакат помощ от експерти от Канада, оповестява Медиафакс.

" Има нараснал риск от ексоплозия при пожара в Мофтину Маре и по тази причина пожарникарите не работят за потушаване на пожара. Освен това, към момента не е избран методът на деяние след изгасяването на пожара, защото се появява риск от детонация сега, в който пожарът бъде изгасен ", съобщи представителят на Инспектората за изключителни обстановки в Сату Маре Адриана Поп.

" Очаква се на следващия ден или в сряда идването на специалисти от Канада, които ще оценят обстановката и ще дефинират метода на деяние и момента на интервенцията. На място останаха четири пожарни коли за наблюдаване и обезопасяване на зоната, а силите за интервенция, пристигнали от прилежащите окръзи Бихор и Марамуреш, бяха върнати назад ", посочи тя.

Говорителят на Инспектората за изключителни обстановки уточни, че на мястото на пожара са били изпратени общо 22 пожарни коли с 80 пожарникари, както и кола за спешна помощ на службата за незабавна помощ.

Пожарът избухна в газова сонда в село Мофтину Маре през миналата нощ. Огънят гори с открит пламък, а в случай че бъде изгасен, газът ще се отдели в атмосферата и ще има риск от детонация, означи Поп./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР