Румънски полицай, който бе обвинен в сексуално посегателство срещу две

...
Румънски полицай, който бе обвинен в сексуално посегателство срещу две
Коментари Харесай

Румънски полицай, обвинен в педофилия, призна вината си

Румънски служител на реда, който бе упрекнат в полово посягане против две деца в Букурещ, призна действието, както и още едно полово нахлуване против 7-годишно дете през 2012 година, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.
Съобщението бе направено нощес от юриста на служителя на реда, откакто обвиненият бе арестуван за 24 часа, а през днешния ден ще бъде изправен пред съда с предложение за налагане на мярка 30-дневен прелиминарен арест, предава Българска телеграфна агенция.
Мъжът бе хванат в понеделник, откакто бяха публикувани фрагменти от камери за видеонаблюдение, които демонстрират полово посягане против петгодишно момиченце и деветгодишното му братче в асансьор в жилищен блок на 5 януари. Мъжът бил разпознат от сътрудниците си, които са подали сигнал.
Адвокатът на обвинявания сподели, че той е опитал да изясни дейностите си с "проблемите, които имал ".
Мъжът се споделя Еуджен Стан и работи от 10 години в Пътна полиция, където е бил трансфериран от жандармерията. Женен е и има две деца.
Миналата година е опитал да насили една жена, а през 2012 година е направил полово посягане по отношение на 7-годишно дете в същия регион на румънската столица, оповестява Зиаре.
Министърът на вътрешните работи Кармен Дан съобщи през днешния ден, че чака оставки, осведоми уеб сайтът.
"Ще имаме среща със експерти от Центъра за психическа инспекция. Вчера изпратих искане, само че досега имам единствено информацията, с която разполагате и вие ", сподели Кармен Дан пред публицисти. "Не видях никой да прави крачка обратно. Вероятно са оценили, че няма отговорност ", разяснява министърът на вътрешните работи.
Тя заяви, че е разговаряла нощес с премиера Михай Тудосе и го е уведомила за обстановката и подхванатите ограничения.
Говорителката на румънското Министерство на вътрешните работи Моника Дажбог сподели през вчерашния ден, че вътрешният министър Кармен Дан е дала период до сряда на началника на Пътна полиция да изясни какъв брой съществени са били психическите проби, през които е минал обвиненият, и по какъв начин е допустимо от 1990 година, след като той работи в системата, да не е видяно държанието му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР