Румънската столица е на прага на безпрецедентна криза с боклука,

...
Румънската столица е на прага на безпрецедентна криза с боклука,
Коментари Харесай

Боклучена бомба цъка в Букурещ

Румънската столица е на прага на невиждана рецесия с боклука, осведоми телевизия Диджи 24 и показва, че от три сметища две са закрити, а третото е съвсем цялостно.

Сметището Видра, което поема отпадъците на Букурещ и на прилежащия окръг Илфов, е съвсем цялостно. Букурещ изпраща всекидневно във Видра 2500 тона битови боклуци, а окръг Илфов - към 1000 тона. След затварянето на сметищата Глина и Киажна, Видра е единственото място, където Букурещ и Илфов могат да хвърлят боклуците си. Проблемът е, че този " финален бастион на боклуците " е на повече от 20 години, съвсем цялостен е и може да бъде затворен във всеки миг, показва Диджи 24.

Директорът на компания за непорочност Дан Чаушеску съобщи, че сега Букурещ стои върху бомба с часовников механизъм.

" Ако се случи нещо, по разнообразни аргументи - било механически, било от друго естество, тази апаратура ще се затвори, а Букурещ ще изпадне автоматизирано в огромна рецесия. Не разполага с различен вид ", уточни Дан Чаушеску.

" Тъй като на територията на Букурещ и Илфов няма различен потенциал, апаратура, която да поеме сходни количества, единственият вид остават близките окръзи ", споделя той.

Румънската столица има потребност от най-малко две огромни съоръжения за отнасяне, складиране, подбиране и преработване. Кметството е осведомено с казуса, разговаряло е с операторите по непорочност и експерти на министерството на околната среда, само че към момента няма съответен проект, показва Диджи 24.

Дан Чаушеску отбелязва, че единствено за приемане на позволение може да се нужни две-три години, по-късно още година за избор на мястото.

На процедура е съвсем невероятно Букурещ да избегне рецесия с боклука в близко бъдеще. Трябва да бъде подготвен да подава някак, някъде тези 2500 тона разбъркан отпадък, които създава всеки ден, показва малкия екран.

Министърът на околната среда Танцош Барна сподели, че " решение-чудо " няма, тъй като Букурещ има доста да наваксва. Според него казусът може да бъде решен единствено в съдействие с окръг Илфов и предизвести този въпрос да не се политизира.

От 75-те хиляди тона разбъркан отпадък, които създава всеки месец, Букурещ рециклира единствено 10 %. Останалото стига до сметищата, отбелязва Диджи 24.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР