Румънската служба за борба с организираната престъпност извърши седем допълнителни

...
Румънската служба за борба с организираната престъпност извърши седем допълнителни
Коментари Харесай

Румъния претърсва седем жилища по делото срещу инфлуенсъра Андрю Тейт


Румънската работа за битка с проведената престъпност извърши седем спомагателни претърсвания на жилища в границите на следствието си против спорния инфлуенсър Андрю Тейт, заяви Асошиейтед прес.

Рамона Бола, представител на Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ), съобщи, че обиските се организират в Букурещ и окръзите Илфов и Прахова, " с цел да бъдат събрани спомагателни доказателства ".

Тридесет и шестгодишният Андрю Тейт, който има английско и американско поданство, беше арестуван на 29 декември в Букурещ дружно с брат си Тристан и две румънки. Във вторник Апелативният съд в Букурещ удостовери мярката, наложена със правосъдно решение от 30 декември, за удължение на ареста им от 24 часа на 30 дни. 

Днешните претърсвания идват ден откакто Тейт загуби и второ обжалване тази седмица в букурещки съд, където оспори изземането на негово имущество от прокурорите в края на декември, в това число здания, земя и първокласни коли. Над 10 парцела и земя на компании, регистрирани от братята Тейт, са конфискувани до момента.

Бола съобщи, че съдът " е решил, че конфискациите са законни и че имуществото остава на наше разположение ". Ако се потвърди, че братята Тейт са изкарвали пари от трафик на хора, имуществото може да бъде употребявано за покриване на разноските за следствие и отплата на жертвите, уточни тя.

ДРПОПТ съобщи, че е идентифицирала шест жертви на трафик на хора, които са били подложени на " актове на физическо принуждение и психическа насила " и са полово експлоатирани от членове на хипотетичната незаконна група. 

Службата съобщи, че жертвите са били подмамвани посредством обещания за сантиментална връзка, а по-късно са били сплашвани, държани под наблюдаване и подлагани на други тактики на надзор, като през това време са били принуждавани да вземат участие в нецензурен действия, целящи да донесат финансови доходи на членовете на групата.

" Ясно заявяваме, че по време на целия углавен развой разследваните лица се употребяват от процесуалните права, както и от презумпцията за непорочност ", добавя ДРПОПТ в изказването си от четвъртък.

Тейт, някогашен професионален кикбоксьор, за който се оповестява, че живее в Румъния от 2017 година, преди този момент е бил неразрешен от разнообразни известни платформи на обществените медии поради изложение на женомразки възгледи и тирада на омразата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР