Румънската националистическа партия Алианс за единство на румънците (AЕР) погълна

...
Румънската националистическа партия Алианс за единство на румънците (AЕР) погълна
Коментари Харесай

Алианс за единство на румънците призовава за обединение с Молдова

Румънската националистическа партия Алианс за единение на румънците (AЕР) погълна две местни партии, оповестява организация Аджерпрес.

На конгрес в неделя делегатите на Алианс за единение на румънците утвърдиха обединение посредством усвояване с партиите " Инициатива Нашият Отопени " и " Национално деяние Алба ". Според АЕР това обединение " изпраща сигнал за отвореност към всички патриотични партии в Румъния ".

На конгреса бе утвърдена резолюция за " реинтеграция на Румъния ", в която се обръща внимание, че " единственото действително решение за сигурността, с което разполага Република Молдова, е интеграция в НАТО,

а това може да стане единствено посредством обединяване с Румъния - единствената гаранция за сигурност и чадър за сигурност ".

Партия Алианс за единение на румънците, която е четвъртата по величина парламентарна мощ, упорства в Букурещ да бъде основан Фонд за вложения и интеграция, който да купува активи в Република Молдова. От партията упорстват и за енергийно свързване на двете страни, както и за създаване на нови мостове на река Прут.

Алианс за единение на румънците счита, че Румъния не би трябвало да поддържа финансово " сепаратистките държавни управления в Кишинев ". " Паричният поток и облагите, които доведоха до замогване на политическата класа в Република Молдова до момента, до момента в който популацията обедня, би трябвало да бъдат отрязани " се споделя в признатата на конгреса резолюция. С нея партията се ангажира да предприеме " всички нужни политически стъпки за изгубване на границата по река Прут и за реализиране на цялостно национално единение в границите на обединена Европа и НАТО ".

Друга призната от конгреса резолюция касае енергийната самостоятелност на Румъния и отменяне на експанзията на Русия против Европа. В резолюцията се упорства да бъде търсена отговорност на тези, които са провокирали " изкуствено нарастване на цените на силата и природния газ ".

От АЕР оферират също по този начин прекосяване за избран интервал от време към контролиран пазар посредством ограничение на облагата с марж, който да бъде избран със закон.

Алианс за единение на румънците упорства още за наново стартиране в употреба и довеждане докрай, без закъснение, на всички мощности за произвеждане на електроенергия; започване на вложения, които доста биха понижили замърсяването; създаване на 3 и 4 реактор на АЕЦ Черна вода и на нови атомни електроцентрали на реките Сирет, Муреш и Сомеш; потребление на природен газ от Черно море като различен източник на сила на съветския газ.

Делегатите на изключителния конгрес на АЕР избраха Джордже Симион за ръководител на партията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР