Румънската компания River Development ще вложи 33 млн. евро в

...
Румънската компания River Development ще вложи 33 млн. евро в
Коментари Харесай

Модерна бизнес сграда израства на мястото на бивша фабрика в Букурещ

Румънската компания River Development ще вложи 33 млн. евро в построяването на съвременна бизнес постройка на мястото на някогашната фабрика Пумак в румънската столица Букурещ.

Компанията, която е част от SEMA Group, е ръководена от предприемача Йон Радуля и към този момент стартира работа по първата постройка на The Light: 11-етажна кула, която ще добави 21 000 кв. м офис площи към локалния пазар на бизнес парцели.

Тя ще разполага с 300 паркоместа и би трябвало да бъде приключена в края на 2018 година " The Light е първата от серия от 3 офис здания, които ще развием на това място ", сподели Радуля. Бизнесменът се стреми да развие региона, който последователно притегля вложения в недвижими парцели.

Сградата ще е главно с бизнес предопределение, а покривът й ще може да се употребява като място за отмора от наемателите. Има вид там да бъде основан и скай бар.

The Light ще бъде масочена към компании, които са дейни в региона на технологиите. Те се концентрират върху научноизследователската активност, като наемат младежи, които другояче биха отпътували да работят в чужбина.

Следващата фаза на плана ще включва построяването на жилищни площи, които ще бъдат ситуирани сред офис постройките и Политехническия университет.

Бившите заводи Пумак, ситуирани на повърхност от 70 декара, са разрушени през 2009 година По времето на комунизма там се създават пиротехнически материали и аварийни елементи за строителната промишленост.

 Така ще наподобява приключеният SEMA Parc
Източник:

Така ще наподобява приключеният SEMA Parc

Строителната компания, която построи SEMA Parc в западната част на Букурещ, работи и върху построяването на 26 000 кв. м. офис площи в границите на едноименния план.

До края на годината би трябвало да е приключена третата постройка на SEMA Parc, която да даде 14 500 кв. м отдаваема за офиси повърхност. От 2009 година насам компанията е построила 60 000 кв. м офис площи клас А и възнамерява да построи още 47 000 кв. м до края на 2019 година

 Campus 6
Източник:

Campus 6

Друга строителна компания - Skanska работи върху градежа на офис постройка, за съвсем 38 млн. евро, наречена Campus 6, която се намира наоколо. Компанията купи имота, върху който строи, точно от Радуля.

Добрите транспортни връзки и близостта до Политехническия университет са считани от разработчиците като някои от главните аргументи, които движат плановете в този регион.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР