Румънската гранична полиция залови през последните 24 часа 28 нелегални

...
Румънската гранична полиция залови през последните 24 часа 28 нелегални
Коментари Харесай

Румънската полиция хвана българин, превозвал нелегални мигранти

Румънската гранична полиция залови през последните 24 часа 28 незаконни мигранти при опити да прекосят нелегално границата с Унгария, скрити в камиони или вървешком пешком през полето, съобщи организация Аджерпрес.
Нелегалните мигранти са от Афганистан, Пакистан и Сомалия, а част от тях са открити в камион, ръководен от български жител.
При инспекция на граничен пункт Нъдлак 2 в камион, ръководен от румънски жител, са открити шестима мигранти, скрити сред сокове, транспортирани за Нидерландия. Мигрантите са от Афганистан на възраст сред 16 и 21 години, претенденти за леговище.
На същия граничен пункт в два камиона, ръководени от български и от украински жители, били открити 14 мигранти от Афганистан, Пакистан и Сомалия, на възраст сред 15 и 23 години. Камионите превозвали железни произведения, бойлери и стъклени чаши за компании в Германия и Франция.
Днес сутринта в региона на град Нъдлак била видяна група от осем души на към 100 метра от граничната линия. Хората се движели пешком и не можели да обяснят наличието си в зоната. След следствие румънската гранична полиция открила, че става дума за шестима жители на Афганистан на възраст сред 15 и 20 години, и двама жители на Пакистан, надлежно на 21 и на 24 години.
Разследването по случаите продължава, показва Аджерпрес.
Граничната полиция в румънския окръг Арад отбелязва, че през последните месеци е повишен броят на мигрантите, които пробват да прекосят нелегално границата, с цел да доближат до други европейски страни. През 2020 година са хванати 2011 души при опити за незаконно пресичане на румънско-унгарската граница, до момента в който през 2019 година са спрени 945 мигранти. Половината от тях са открити скрити в камиони, пътували за страни от Шенгенското пространство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР