Румънската гранична полиция е попречила на 116 мигранти да преминат

...
Румънската гранична полиция е попречила на 116 мигранти да преминат
Коментари Харесай

Българин е сред задържаните за трафик на мигранти в Румъния

Румънската гранична полиция е попречила на 116 мигранти да преминат незаконно румънско-унгарската граница през последните 24 часа, съобщи организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

В четири камиона, ръководени надлежно от двама турци, един българин и един румънец, са открити общо 80 мигранти. Шофьорите на камионите са превозвали мебели, амбалаж, катализатори и зеле за компании в Словакия, Унгария, Австрия и Италия.

При инспекцията румънските гранични управляващи са открили, че незаконните мигранти са жители на Алжир, Бангладеш, Шри Ланка, Индия, Пакистан, Афганистан, Непал, Сирия и Етиопия на възраст сред 19 и 51 години. Те са били влезнали легално в Румъния, посочи румънската гранична полиция в Арад.

В ТИР, ръководен от турски жител, са открити още 26 жители на Еритрея, Бангладеш и Сирия, които възнамерявали да доближат незаконно страни от Западна Европа.

В региона на Нъдлак румънската гранична полиция е заловила също 10 души, които се придвижвали пешком в посока Унгария. Проверката открила, че става дума за жители на Пакистан, Непал, Бангладеш, Шри Ланка и Индия на възраст от 19 до 37 години, пребиваващи законно в Румъния.

Шофьорите, в чиито камиони са открити незаконните мигранти, са разследвани за трафик на хора, а задграничните жители – за опит за нелегално прекосяване на държавната граница, прецизира Аджерпрес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР