Румъния затяга още повече мерките срещу COVID-19. От понеделник се

...
Румъния затяга още повече мерките срещу COVID-19. От понеделник се
Коментари Харесай

Вечерен час за румънците без ковид сертификат от понеделник

Румъния стяга още повече ограниченията против COVID-19. От понеделник се вкарва вечерен час за хората без зелен документ, а маските стават наложителни. Смъртността в страната продължава да е висока. 446 са смъртните случаи, регистрирани за последното денонощие.

От понеделник в среднощ - в период за 30 дни Румъния влиза в режим на строги ограничения.

" От понеделник маските стават наложителни на всички места - навън и в закрити пространства. За доста действия достъп ще е позволен единствено против зелен документ. За неимунизираните ше има доста ограничавания ", сподели Клаус Йоханис, президент на Румъния.

Хората, които нямат " зелен документ " ще би трябвало да съблюдават вечерен час от 22:00 ч. до 5:00 ч. сутринта. Те няма да бъдат допускани и до заведения за хранене. Заведенията ще продължат да работят, само че до 21:00 ч. и то единствено за клиенти със " зелен документ ". Магазините са със същото работно време. " Зелени документи " ще се изискват при настаняване в хотели и визити в публични здания.

Забраняват се частни събирания, в това число за сватби и конференции. Някои спортни събития ще се проведат, само че без аудитория. Властите предизвестиха, че при потреблението на непознат документ, същинският собственик на удостоверението ще бъде преследван от закона.

В петък над 86 000 души са били имунизирани против COVID-19, което е безспорен връх за Румъния. В страната тече имунизационен маратон.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР