Румъния въведе нови карантинни мерки. Няма затворени контролно-пропусквателни пунктове на

...
Румъния въведе нови карантинни мерки. Няма затворени контролно-пропусквателни пунктове на
Коментари Харесай

Нови карантинни мерки в Румъния, на сръбската граница работят две ГКПП-та

Румъния вкара нови карантинни ограничения. Няма затворени контролно-пропусквателни пунктове на границата сред България и Турция. В Сърбия още важи възбраната за влизане на непознати жители (включително българи), идващи от 12 страни с ковид. Това са настоящите данни, публикувани от Министерството на външните работи за рестриктивните мерки в напредването.

Румъния - Румъния вкара следните карантинни/ограничителни ограничения от 21.00 ч. на 15 март:

- Изолация в домашни условия на адреса, заявен при влизане в Румъния, за интервал от 14 дни на всички лица, идващи в Румъния от страни, където са доказани най-малко 500 случая на заразяване. Тази мярка се ползва единствено във връзка с лица без каквито и да е симптоми;
- За лицата, които развият признаци през 14-дневния интервал, мярката за изолираност ще бъде продължена. В такива случаи те би трябвало да се свържат с националния незабавен номер 112. Медицински личен състав ще събере биологични проби и ще разпореди съответни характерни мерки;
- Всички лица, идващи в Румъния от зони/държави под карантина, ще бъдат поставяни под карантина в Румъния. Актуализиран лист със зоните/държавите под карантина може да бъде открит на адреса на Националния център за наблюдаване и надзор на заразни заболявания.

Сърбия - Остава в действие възбраната за влизане в Република Сърбия на непознати жители (включително български), идващи от 12 страни: Франция, Германия, Словения, Австрия, Испания, Гърция, Швейцария, провинция Хубей в Китай, град Дегу и провинция Северен Гьонсан в Република Корея, Италия, Иран и Румъния.

Всички български жители, които желаят да изоставен територията на Република Сърбия, могат да употребяват работещите все още Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина-Градина и Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука. Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, Граничен контролно-пропусквателен пункт Стрезимировци и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово остават краткотрайно затворени.

Турция - Към момента няма затворени Граничен контролно-пропусквателен пункт към България от турска страна. В страната, считано от 10 часа на 16 март, се затварят питейни заведения, нощни клубове и нощни заведения до второ разпореждане. Забранени са свижданията в лечебните заведения. Библиотеките не работят до 30 март. Големите търговски центрове са с лимитирано работно време - 12.00-20.00 часа. Отменени са всички търговски срещи и панаири. Властите вкараха незабавен телефон 184, на който може да бъде получена информация за ковид.

Германия - Считано от през днешния ден Германия затвори сухопътните си граници с Франция, Люксембург, Австрия, Швейцария и Дания. Въведените ограничавания не засягат товарните транспорти и преноса на артикули. Германските жители ще могат да се завръщат във Федерална Република Германия, до момента в който всички останали няма да бъдат допускани на територията на страната. Ограничения за пътуващите от Германия са въведени от 24 страни. Справки могат да бъдат правени в раздела Informationen für Reisende на страницата на федералното Министерство на външните работи.

Словакия - Предприемат се спомагателни ограничения по отношение на превантивното разпространяване на вируса: от понеделник сутринта на 16 март всички дребни магазини за продажба на дребно и снабдители на услуги ще бъдат затворени, като се изключи хранителни магазини, аптеки, вестници, ветеринарни кабинети и магазини, продаващи храна за животни. Ресторантите остават отворени, само че не могат да обслужват клиенти в техните пространства. Извънредното състояние, което беше оповестено в Словакия от 12 март остава. Спират се плануваните интервенции, които не са свързани с животозастрашаващи случаи.

Финландия - Не са подхванати ограничаващи ограничения по границите на страната.

Естония - В неделя сутринта държавното управление взе единомислещо решение да затвори границите на страната и да забрани влизането на територията на Естония на всички непознати жители. Преминаващите директно (но единствено, с цел да се завърнат в своята страна), ще бъдат допускани по изключение единствено в случай че, не демонстрират забележими признаци на заболяването.

Грузия - Частично се приключва придвижването на хора сред Грузия и Русия през единствения Граничен контролно-пропусквателен пункт сред тях - " Горен Ларс ". В двете направления ще бъдат пропускани единствено водачите от интернационалния автотранспорт, както и съветски и грузински жители, които желаят да се приберат вкъщи. За период от 10 дни се затварят граничните пунктове с Армения и Азербайджан. Трите грузински интернационалните летища - Тбилиси, Кутаиси и Батуми, все още работят, само че от ден на ден самолетни компании стопират полетите от и до Грузия.

Армения - Въведени са ограничавания за влизане на пасажери през арменско-грузинската граница - прекосяването е позволено единствено за арменски и грузински жители за завръщане в родината им. Затворена е и арменско-иранската граница. Другите граници на Армения с Турция и Азербайджан са затворени по политически аргументи от години.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (527)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР