Румъния спира чуждестранни сезонни работници от Молдова за България, които

...
Румъния спира чуждестранни сезонни работници от Молдова за България, които
Коментари Харесай

Румъния спира сезонни работници от Молдова за българските курорти

Румъния стопира задгранични сезонни служащи от Молдова за България, които би трябвало да работят в туристическия отрасъл у нас, алармираха от Националния ръб по туризъм /НБТ/ и Българската туристическа камара /БТК/.

Служителите от три години разполагат с всички годни документи, нужни за влизане в страната и разрешителни за работа от Агенцията по заетостта. Въпросните молдовски жители работят в огромните български курорти. Румънските управляващи обаче не признават документите за сезонни служащи до 90 дни.

От Националния ръб по туризъм и Българската туристическа камара упорстват българската страна да осведоми румънските управляващи, че съгласно заповед на министъра на опазването на здравето, сезонните служащи с издадени документи от Агенцията по заетостта и документ за изработен PCR тест в границите на 72 часа, имат право да влизат на територията на България.

Писма са изпратени до вицепремиера и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев, до министъра на туризма Стела Балтова, министъра на външните работи Светлан Стоев и на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР