Румъния ще пропусне тазгодишното издание на конкурса Евровизия, след като

...
Румъния ще пропусне тазгодишното издание на конкурса Евровизия, след като
Коментари Харесай

Румъния се отказа от Евровизия - пари няма

Румъния ще пропусне тазгодишното издание на състезанието Евровизия, откакто Административният съвет на държавната телевизия ТеВеРе не утвърди присъединяване, оповестява " Аджерпрес ".

" Финансовите ограничавания и желанието да бъде показана Румъния на високо равнище са аргументите, заради които Административният съвет реши, че ТеВеРе няма да взе участие в тазгодишното издание на състезанието за ария на " Евровизия ", осведоми малкия екран.

В четвъртък Административният съвет на ТеВеРе утвърди бюджета на институцията за 2024 година, " който не съдържа задоволително средства, с цел да се подсигурява присъединяване на Румъния в сходство с все по-високите стандарти на интернационалния конкурс ".

" Въпреки че се възползва от удължаването на крайния период за записване в състезанието за 2024 година с помощта на обичайното съдействие с уредника на състезанието European Broadcasting Union (EBU), ТеВеРе беше принудена да отсрочи присъединяване в " Евровизия " за идващото издание ", се споделя в известието на малкия екран.

През годините редица страни като Унгария, Турция, България, Черна гора, Словакия, Босна и Херцеговина и Северна Македония, са решавали да не вземат участие в интернационалния музикален конкурс, който се повежда годишно от 1956 година насам.

Румъния, показана от Теодор Андрей с песента D.G.T. (Off and On), не съумя да се класира предходната година на финала на състезанието. Досега Румъния е печелила две трети места за Луминица Ангел и " Систем " (Киев, 2005 г.) и за Паула Селинг и Ови (Осло, 2010 г.), както и едно четвърто място за Михай Трайстариу (Атина, 2006 г.) " Евровизия 2024 " ще се организира в шведския град Малмьо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР