Румъния ще произвежда ракети прехващачи SkyCeptor, разработени за отбрана срещу

...
Румъния ще произвежда ракети прехващачи SkyCeptor, разработени за отбрана срещу
Коментари Харесай

Румъния ще произвежда ракети прехващачи SkyCeptor

Румъния ще създава ракети прехващачи SkyCeptor, създадени за защита против балистични и крилати ракети, оповестява в. " Адевърул ", като отбелязва, че през днешния ден е бил подписан меморандум за съдействие сред румънските компании Ромарм и Електромеканика и американската корпорация Рейтиън в наличието на министрите на стопанската система и защитата на Румъния.

Румънските управляващи подписаха през днешния ден в Плоещ меморандум за съдействие, въз основата на който компанията Електромеканика Плоещ ще създава дружно с Рейтиън в Румъния ракети прехващачи SkyCeptor.

" Военният спор на границата на Румъния ни сподели, че развиването на публично-частни партньорства с отбранителната промишленост сред страните от НАТО и Европейския съюз съставлява структурата, въз основата на която отбранителната промишленост би трябвало да действа в дълготраен проект ", съобщи министърът на стопанската система Флорин Спътару, който участва на церемонията по сключване на меморандума.

Той означи, че меморандумът е " единствено първата стъпка " в развиването на стратегическото партньорство в дълготраен проект сред Електромеканика Плоещ, националната оръжейна компания Ромарм и американската Рейтиън.

" Има още няколко стъпки, които би трябвало да създадем, тъй че производството да стартира допустимо най-скоро. Продукцията значи и вложения от румънска страна и това, в което уверих шефа на Електромеканика и генералния шеф на Ромарм, е, че министерството на стопанската система е решено да влага, да отпуска средства за развиването на тези потенциали, тъй че Румъния да се нарежда както на национално, по този начин и на европейско равнище като постоянен и благонадежден снабдител в тази област ", уточни още министърът.

На собствен ред министърът на защитата Василе Дънку сподели, че би желал събития като днешното " да се умножат многократно ", тъй че Румъния освен да подписва контракти за покупка на оръжия, само че и за въвеждането на нови технологии и за " оползотворяването на румънската просветеност и нашата инфраструктура в отбранителната промишленост ".

" Радвам се, че Електромеканика Плоещ е сътрудник и може да бъде сътрудник на толкоз значим състезател на международния пазар на защитата. Рейтиън Текнолъджис е за министерството на защитата един доста значим сътрудник, имаме доста планове за покупка, имаме извънредно съдействие с един от най-важните играчи на международния пазар на отбранителната промишленост ", посочи той.

Според президента на американската компания Рейтиън Уесли Д. Кремер SkyCeptor е прехващач с огромен обхват на деяние, който има ниски разноски и е създаден за отбрана против балистични и крилати ракети, като се възнамерява да бъде интегриран в бъдеще в системата за противовъздушна и противоракетна защита (Air & Missiles Defense).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР