Румъния ще бъде домакин на срещата на инициативата Три морета

...
Румъния ще бъде домакин на срещата на инициативата Три морета
Коментари Харесай

Румъния ще домакинства на срещата "Три морета" догодина

Румъния ще бъде хазаин на срещата на самодейността " Три морета " през 2018 година, заяви президентът Клаус Йоханис. Ръководителите на 12-те страни, участващи в срещата във Варшава през вчерашния ден, са приели поканата на Букурещ, съобщи организация " Медиафакс ".

" Поканих участниците да създадем срещата идната година в Румъния и поканата беше призната незабавно (...) Ще очертаем дружно няколко цели. Не желаеме да развиваме начинания, които ни разделят от Европейския съюз. Искаме да развиваме начинания, които оказват помощ на нашите страни, само че които се интегрират съвършено в огромните цели на Европейски Съюз ", уточни Йоханис.

В тазгодишната среща във Варшава участваха държавни глави и техни представители на 12 страни от Централна и Източна Европа: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Унгария, а специфичен посетител беше американският президент Доналд Тръмп. България бе показана от президента Румен Радев.

Инициативата " Три морета " има за цел да предложи политическа поддръжка за по-добро съдействие и взаимовръзка на стопанските системи на страните от географското пространство, намиращо се сред трите морета - Адриатическо, Балтийско и Черно - в области като енергетиката, превоза, телекомуникациите и опазването на околната среда, се показва в известие на румънското президентство. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР