Румъния съди местен пастир, който пречи на работата на американските

...
Румъния съди местен пастир, който пречи на работата на американските
Коментари Харесай

Румъния съди овчар заради кошара до военна база с ПРО на САЩ

Румъния съди локален овчар , който пречи на работата на американските военни във военна база до южния град Девеселу , написа електронното издание на Balkan Insight.

Овчарят Димитру Блая отхвърля да унищожи кошарата си за овце, която попада в периметъра за сигурност към американската военна база, където са разполагани детайли от противоракетната защита на Съединени американски щати в Европа . Той построил чифлика си през 2007 година без публично позволение, макар че земята е негова благосъстоятелност.

Румънското военно министерство завоюва на първа инстанция против пастира, само че той апелира решението и през януари Върховният съд ще вземе отношение по проблема.

Румънецът се сдобил със земята в Девеселу през 2007 година и построил фермата си в непосредствена непосредственост до военната база, която по това време не работила. Три години по-късно Румъния и Съединени американски щати реализираха съглашение и Букурещ се съгласи да одобри на територията си детайли от противоракетния щит на Съединени американски щати . Базата още веднъж проработи през 2016 година

През пролетта на тази година локален съд реши, че пастирът би трябвало да събори чифлика си и да заплати санкция от 700 евро. Той апелира решението във Върховния съд.

Противоракетният щит на Съединени американски щати в Румъния коства над 800 милиона евро . Включва 24 ракети и радар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР