Румъния продължава да е в плен на лошото време. 19

...
Румъния продължава да е в плен на лошото време. 19
Коментари Харесай

Слана и сняг в Румъния, затворени са 19 участъка от републиканските пътища

Румъния продължава да е в плен на неприятното време. 19 сектора от републиканските пътища са затворени. Ограничения са въведени в окръзите Бакъу, Констанца, Браила, Галац и Васлуй. Преустановено е придвижването и в окръг Тулча, където снегът доближава два метра, оповестяват от Инспектората за изключителни обстановки. Там към момента има коли, блокирани в снега, а 53 от обитаемоте места са без ток.

" Решението за затварянето на окръжните пътища за публично придвижване е взето от Окръжната комисия за изключителни обстановки. Ограничението ще отпадне, когато снегопочистващите машини съумеят да отпушат пътните артерии. Има блокирани седем коли, а 11 души са потърсили помощ от пожарната ", прецизират от Инспектората за изключителни обстановки.

Жълт код за неприятно време е в действие и за окръзите Кюстенджа и Галац. Там, както и в Браила и Кълъраш, учебните заведения през днешния ден остават затворени. Властите взеха това решение поради пътищата, които към момента са покрити с дебела снежна завивка и поради множеството повреди в електрическата мрежа. Над 300 000 консуматори са без ток.

Сложна е обстановката и на пътя в Доробанцу, окръг Констанца, където ТИР е закъсал от неделя поради мощната снежна вихрушка. Шофьори, преминаващи през региона, стопират и от няколко часа се пробват да разчистят снега, което е извънредно сложна задача, предава Диджи24, представена от Българска телеграфна агенция.

По крайбрежието мощни стихии събориха дървета и отнесоха покриви. В град Констанца хиляди хора останаха без питейна вода и електричество. Властите ги приканиха да не напущат домовете си, до момента в който не премине рисковото време. " Доставката на електрическа енергия остава огромен проблем. 51 000 семейства са наранени ", заяви префектът, представен от Диджи24.

Заради неприятното време остават затворени и пристанищата Мидия и Мангалия.

През последните 24 часа изобилният снеговалеж и мощният вятър са засегнали 177 обитаеми места в 22 окръга, оповестяват от Инспектората за изключителни обстановки на Румъния. Пожарникарите, взаимно с останалите структури и органи, ангажирани с преодоляването на комплицираната конюнктура, породена от неприятното време, са се намесили да оказват помощ за отблокирането на 666 автомобила, за разчистването на 543 дървета и на три паднали на пътното платно стълба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР