Румъния премества противовъздушната си отбрана по-близо до дунавските си селища,

...
Румъния премества противовъздушната си отбрана по-близо до дунавските си селища,
Коментари Харесай

Румъния разполага ПВО комплекси близо до река Дунав

Румъния реалокира противовъздушната си защита по-близо до дунавските си селища, където съветски безпилотни самолети нападат украински зърнени уреди, и прибавя още военни наблюдателни постове и патрули в региона. Това са съобщили двама високопоставени източници от защитата, предава The Guardian .

Мерките, наред с разполагането на четири спомагателни американски изтребителя F-16 и разширението на неразрешената за полети, са знак за възходящата угриженост от страна на Румъния и НАТО, че войната в Украйна може да се популяризира на нейна територия.

Говорителят на румънското министерство на защитата Константин Спину съобщи, че няма индикации, че Русия се е насочила към Румъния, само че че естеството на офанзивите на близката украинска територия прави на практика невероятно предотвратяването на всички нарушавания.

Източниците са допълнили, че не знаят за нито един случай, в който изцяло функциониращи съветски безпилотни самолети да са навлизали в румънското въздушно пространство, и че трите известни случая на рухване на безпилотни самолети или техни парчета на територията на страната не са свързани с експлозиви.

Армията към този момент е построила две бомбоубежища в дребното румънско село Плауру, единствено на няколкостотин метра от Измаил, а на жителите в по-широкия регион се изпращат предизвестия по мобилните телефони, когато бъдат засечени съветски дронове, движещи се в тяхната посока.

Други страни, граничещи с Украйна, също са наранени. Има известия за прелитащи над молдовското и румънското въздушно пространство дронове, както и за детонации в отделилия се от Русия молдовски район Приднестровие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР