Румъния прекрати криминалното разследване срещу двама високопоставени представители на Европейската

...
Румъния прекрати криминалното разследване срещу двама високопоставени представители на Европейската
Коментари Харесай

Румъния прекрати криминалното разследване срещу двама представители на ЕК

Румъния приключи престъпното следствие против двама високопоставени представители на Европейската комисия , оповестява Агенция Франс Прес. Случаят обтегна връзките сред Букурещ и Брюксел.
Миналият месец Брюксел подлага на критика остро решението на Румъния да стартира следствие против вицепрезидента на Комисията Франс Тимерманс и еврокомисарят по правораздаване Вера Йоурова по обвиняване за корист със служебното състояние и подправени изказвания за Румъния, съобщи БГНЕС.
„ Криминалното следствие, наречено „ Тимерманс “ е прекъснато поради липса на доказателства, че закононарушенията са се случили “, оповестиха от прокуратурата в изказване.
Разследването стартира, откакто непосредствен до държавното управление румънски уеб страница упрекна Тимерманс и Йоурова, че са отправили подправени изказвания за Румъния в границите на Механизма за съдействие и инспекция – специфичната система за наблюдаване на напредъка на страната в области като самостоятелност на правосъдната система и битка против корупцията.
Анонимни източници, представени от Агенция Франс Прес са съобщили, че през днешния ден румънският министър председател Виорика Данчила е провела видеоразговор с Тимерманс за последната серия противоречиви правосъдни промени в страната. Вицепрезидентът на Комисията ги подлага на критика гневно, а Брюксел ги дефинира като опасност за независимостта на правосъдната система и върховенството на закона.
Проблемът засенчи първото румънско 6-месечно ротационно председателство на Евросъюза, което стартира през януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР