Румъния помогна на Украйна да оцелее по време на блокадата

...
Румъния помогна на Украйна да оцелее по време на блокадата
Коментари Харесай

Зеленски благодари на умна Румъния

Румъния оказа помощ на Украйна да оцелее по време на блокадата на износа на селскостопански артикули от страна на Полша, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, който благодари на президента Клаус Йоханис за помощта, предава Интерфакс.


" Благодаря на Бога, че се появи интелигентна Румъния и че президентът на Румъния Клаус Йоханис ми оказа помощ. Той оказа помощ на нашите фермери да оцелеят. А и на него не му беше елементарно, имаше митинги. Но мисля, че той прояви яснотата на един мощен човек, който сподели: " Първо са полезностите, след това са цените ", сподели Зеленски на конференция.

Украинският президент означи, че в Полша към този момент има ново държавно управление и изрази вяра, че въпросът с блокирането на износа на зърно ще бъде решен. " Имах контакт с президента Дуда, той ме поздрави за значимите ни празници и противоположното - обърнах се към него. Нормализирах тези връзки. Мисля, че новото държавно управление ще отключи цялата тази обсада. Тя е изкуствена ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР