Румъния победи с 3:2 гейма Хърватия и се класира за

...
Румъния победи с 3:2 гейма Хърватия и се класира за
Коментари Харесай

Румъния победи Хърватия в пет гейма за място в четвъртфиналите на Евроволей 2023 за мъже

Румъния победи с 3:2 гейма Хърватия и се класира за четвъртфиналите на европейското състезание по волейбол, чиито домакини са Италия, България, Република Северна Македония и Израел. В Двореца на културата и спорта във Варна триумфът на северната ни съседка не пристигна по никакъв начин елементарно, откакто хърватите съумяха да наваксат два гейма закъснение, с цел да доведат срещата до тайбрек. Румъния ще срещне на четвъртфинала спечелилия от дуела сред Франция и България.

Румънците изиграха страхотна първа част. Те поведоха още първоначално с 5:1 след серия от четири следващи точки. Малко по-късно последваха две нови серии на символичните посетители от по четири и три точки и те дръпнаха с осем точки при 12:4. Румънците затрудняваха със мощен сервиз оптимално хърватите при посрещането, а играта им на обсада и в офанзива бе доста добра. В края на първата част Румъния поведе с 10 точки при 20:10 и без значение че пропусна пет сетбола взе без проблеми първия гейм с 25:16.

В началото на втората част играта бе доста по-равностойна и резултатът се движеше точка за точка. След 6 изравнявания румънците поведоха с 2 точки, само че хърватите незабавно изравниха още веднъж. Последва страхотна серия на Румъния, като северните ни съседи вкараха 7 следващи точки и поведоха с 15:8. В края на гейма хърватите съумяха да понижат изоставането си, само че румънците не разрешиха да се стигне до равнене и взеха частта с 25:20.

През третата част Хърватия сподели радикално друга игра и поведе още първоначално с 5:1. Румънците не демонстрираха нищо от положителната си игра през първите два сета и допускаха доста неточности. Това разреши на домакините да осъществят четири следващи точки и да поведат с осем при 17:9. До края на гейма хърватите нямаха проблем, пропуснаха един геймбол, само че взеха частта с 25:17.

Четвъртият гейм стартира със седем изравнявания на резултата, след които Хърватия означи четири следващи точки и поведе 12:9. Румъния изравни при 15:15, а след още едно тъждество хърватите осъществиха серия от три точки и поведоха с 19:16. Гостите изравниха при 22:22, последваха нови четири равенства, като хърватите пропиляха два геймбола, а румънците и един мачбол. Все отново Хърватия измъкна четвъртата част с 28:26 и изходът на мача щеше да се реши в тайбрека.

В него Румъния поведе с 4:1 и 6:2, само че хърватите съумяха да понижат пасива си до точка – 5:6. При 8:6 за Румъния двата тима смениха игралните полета. Хърватите изравниха при 8:8, само че румънците вкараха две следващи точки и поведоха с 10:8, а малко по-късно и с 13:10. Гостите взеха тайбрека с 15:12 и надлежно мача с 3:2 гейма.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР