Румъния отказва да издаде разрешително за транзитно преминаване по река

...
Румъния отказва да издаде разрешително за транзитно преминаване по река
Коментари Харесай

Румъния блокира доставка на руски танкове за Сърбия

Румъния отхвърля да издаде позволение за директно прекосяване по река Дунав на съветски оръжия към Сърбия, заради глобите, наложени от Европейски Съюз във връзка със обстановката в Украйна, оповестява румънското външно министерство, представено от ТАСС.

" За издаване на лиценз за пренос за транспорт на военни материали (според закона лицензът може да бъде публикуван единствено на румънски оператор) би трябвало да бъдат изпълнени редица условия ", изясни Министерство на външните работи.

" Едно от тях е, че услугите на румънския оператор се дават въз основа на директен лиценз, не би трябвало директно или индиректно да дават отговор на ползите на физическо или юридическо лице, институция или организация от Руската федерация или да бъдат предопределени за потребление в Руската федерация (в сходство с Решение на Съвета на Европейски Съюз 2014/512 / PESC) ограничаващи ограничения, като се вземат поради дейностите на Руската федерация за дестабилизиране на ситуацията в Украйна, което е част от вътрешното законодателство на Румъния) ".

" Това изискване не е изпълнено в тази обстановка, тъй че съответният лиценз не може да бъде възложен от способените румънски органи ", съобщи румънското външно министерство.

Според румънския ефирен канал Digi 24, 30 танка и 30 бронетранспортьора са изпратени въз основа на контракт сред Белград и Москва, само че румънските управляващи са задържали и конфискували техниката. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР