Румъния обяви забрана за износ на някои зърнено-житни култури като

...
Румъния обяви забрана за износ на някои зърнено-житни култури като
Коментари Харесай

Коронавирус: Румъния забрани износа на жито, ечемик, царевица, брашно, захар

Румъния разгласи възбрана за експорт на някои зърнено-житни култури като част от новите ограничения за справяне с епидемията от новия ковид (COVID-19), оповестяват локалните медии.

Наричайки я " извънредно значима наредба ", министърът на вътрешните работи на северната ни съседка Марсел Вела акцентира: " По време на изключителното състояние износът на следните артикули е неразрешен и спрян: пшеница, ечемик, овес, царевица, соя, брашно, олио, захар, бисквити, торти, всичко, обвързвано с пекарство ".

Стъпката е ориентирана към обезпечаване на вътрешното доставяне по време на рецесията с ковид, сподели Вела пред кореспонденти.

Други страни от Европейски Съюз към момента могат да купуват изброените артикули от Румъния, в случай че могат да потвърдят, че се нуждаят от тях за вътрешно ползване и не биха ги изнасяли, според военното разпореждане, показано от министъра.

" Покупката на селскостопански артикули в границите на Европейски Съюз може да се прави единствено в случай че страна членка потвърди, че закупените артикули са предопределени за лична или социална консумация, а не за експорт ", се акцентира в документа.

Постановлението също по този начин планува комерсиалните риболовци и пчеларите да могат да напущат домовете си да работят, макар всеобхватните ограничавания за придвижване в Румъния.

В Румъния са въведени строги ограничения за обсада, като изключителното състояние там беше оповестено на 16 март. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР