Румъния обяви, че ще засили военното си присъствие в Косово,

...
Румъния обяви, че ще засили военното си присъствие в Косово,
Коментари Харесай

Румъния обяви за засилване на военното си присъствие в Косово

Румъния разгласи, че ще ускори военното си наличие в Косово, с цел да поддържа мироопазващите сили на НАТО в Косово (КейФОР) след повишаване на напрежението сред Косово и Сърбия, заяви Радио Свободна Европа.

От задачата на страната в Северноатлантическия алианс споделиха, че държавното управление в Букурещ ще изпрати спомагателна пехотна рота в силите на НАТО в Косово (100 души) според с решението на Пакта  за увеличение на броя на военните в задачата. Информацията бе доказана и от министерството на защитата.

Към момента Румъния е изпратила на задачи в Западните Балкани близо 330 военни, от които към 250 в Босна и Херцеговина и близо 80 в Косово.

Англия разгласи предходната седмица, че ще разположи към 600 бойци за укрепване на КейФОР, напомня румънската редакция на Свободна Европа, представена от Българска телеграфна агенция.

Тези решения идват след въоръженото нахлуване на 24 септември, при което бяха убити един косовски служител на реда и трима въоръжени сърби. Правителството на най-младата балканска страна упрекна Белград в поддръжка на нападението.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР